Kamerkoor Airone

Kamerkoor Airone (Italiaans voor ‘reiger’) is een ambitieus a capella koor, opgericht in 1990. Het koor zingt vier- tot achtstemmige muziek in diverse talen, regelmatig met instrumentele begeleiding. We streven ernaar (naast veel gezelligheid en zangplezier!) om mooie en interessante koormuziek uit te voeren, ook als deze zangtechnisch lastig is. Het repertoire varieert van oude muziek tot werken van hedendaagse componisten, zowel religieuze als wereldlijke muziek.

Dirigent Dirk Kaandorp levert regelmatig eigen composities en arrangementen. Elk jaar voeren we een nieuw concertprogramma uit met twee optredens. Onze favoriete concertlocatie is de prachtige historische Amstelkerk. De repetities vinden elke maandagavond plaats in de Amsterdamse Nassaukerk vlakbij het Westerpark. Wil je kennismaken en een paar keer meezingen? Meld je aan via zingmee@kamerkoorairone.nl.